Bio

Kuka mie olen? Siinäpä kysymys! Tietenkin psykologina olen sitä mieltä, että ihminen tekee itsensä muiden ihmisten kautta. Mutta unohdetaan psykologia tässä yhteydessä ja keskitytään musiikkiin ja siihen, miten miusta tuli kitaristi.

Olen kotoisin Lemiltä ja keskimmäinen kolmesta veljeksestä. Suvussani ei ole muusikoita, mutta kotonamme kuunneltiin paljon musiikkia, joten altistuin jo pienenä niin Suomi-iskelmälle kuin onnekseni myös Abban musiikille. Toki äitini soitti nuorempana pianoa ja jopa voitti kouluaikoina jonkin sävellyskilpailun kappaleellaan ”Matotanssi”. Miulla oli jo alle kouluikäisenä tapana kuunnella amerikkalaisia radiokanavia ja nauhoittaa biisejä satunnaisesti c-kasetille, joita sitten kuuntelin jälkeen päin. Näille kaseteille tarttui monia biisejä, jotka saivat nimen vasta myöhemmin, kun kuulin niitä isoveljeni kautta kouluikäisenä.  Ensimmäinen bändi, jonka musiikkiin nauhoituksia kuunnellessa sattumalta rakastuin oli Guns ’n Roses. Tämän jälkeen metallimusiikki vei mennessään enkä saa samanlaista tunnetta vieläkään mistään muusta musiikkityylistä.

Aloin soittaa kitaraa 11-vuotiaana, kun löysimme Lappeenrannasta mummolan vintiltä veljieni kanssa tätini vanhan nailonkielisen Landolan akustisen kitaran. Ryhdyimme samantien kokeilemaan, millaisia ääniä kitarasta lähtee. Soittoharrastuksen aloittamista siivitti myös paikallisten vanhempien poikien esiintymiset bändi-illoissa ja oma orastava kiinnostus rock-musiikkiin, erityisesti Guns’n Rosesiin, Metallicaan ja suomalaiseen Stoneen. Uudet bändit ja kitaristit löytyivät – yllätys, yllätys – isoveljen kautta. Innostuin soittamisesta, ostin ensimmäisen sähkökitarani ja menin kitaratunneille.  Kävin kaikkiaan kolmella eri opettajalla yksityistunneilla ja hankin kaikki opetusvideot ja kitaralehdet, joita käsiini sain. Teini-iässä ja kitaratuntien myötä aloin kuunnella myös kitarainstrumentaalimusiikkia ja ihailin genren kitarasankareita. Näistä kitaristeistä seuraan edelleen Steve Vaita ja Joe Satriania. Uudemmista kitarasankareista mainitsemisen arvoisia ovat ainakin Guthrie Govan ja Mattias IA Eklundh. Sanoisin, että vaikutteeni tulevat lähinnä 70-, 80-, ja 90-luvun musiikista.

Vuonna 1996 perustimme Stam1nan kavereiden kanssa ja sillä tiellä ollaan edelleen – pääsen tässä bändissä toteuttamaan kaikki musiikilliset ideani parhaiden kavereideni kanssa. Stam1na on julkaissut kahdeksan täysipitkää albumia ja sitä ennen teimme kahdeksan demoa, kaikki studio-olosuhteissa. Uusin Stam1na-albumi Novus Ordo Mundi julkaistiin helmikuussa 2021. Olemme keikkailleet Suomen lisäksi ympäri Eurooppaa sekä käyneet kahdesti Japanissa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pekka_Olkkonen

Diskografia

Stam1na:

KADONNEET KOLME SANAA CDS (2005)

STAM1NA CD/VINYYLI (2005)

PAHA ARKKITEHTI CDS (2005)

EDESSÄNI DIGISINGLE (2006)

UUDET KYMMENEN KÄSKYÄ CD/VINYYLI (2006)

LIKAINEN PARKETTI CDS (2006)

SAKARA TOUR 06 –SINGLET CDS (2007)

SAKARA TOUR 06 DVD (2007)

RAJA CD/VINYYLI (2008)

K13V DVD (20099

VIIMEINEN ATLANTIS CD/KIRJA-CD/VINYYLI (2010)

VANHAA PASKAA CD (2010)

NOCEBO CD/DLX/VINYYLI (2012)

SLK CD/DLX/VINYYLI (2014)

ELOKUUTIO CD/DLX/VINYYLI (2016)

Taival CD/DLX/VINYYLI (2018)

Novus Ordo Mundi CD/DLX/VINYYLI (2021)

Reviews in english:

http://www.metal-discovery.com/CD/cd_review_stam1na_slk.htm

http://www.avenoctum.com/2014/09/stam1na-slk-sakara-records/

http://www.ultimate-guitar.com/reviews/compact_discs/stam1na/slk/index.html

Vierailusoolot:

Misery Inc. – Breedgreedbreed CD(2007)

Vehement – All that’s behind CD(2008)

Kitarakamat:

Premium

MesaEngLogo_New_whtJpeg

palmer_logoschild

Dunlop pedaalit ja plektrat

DiMarzio kitaramikit ja hihnat

Neural DSP Quad Cortex

Live